• Zaterdag, 24 Augustus 2019
  • 23 Av, 5779

Likoed Nederland

Verhagen in Israel

Dinsdag, Juni 14, 2011 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

14 juni 2011.

Vicepremier en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen is dinsdag in Israel. In de avond spreekt hij met de Israelische premier Benjamin Netanyahu over de situatie in de regio, het verloop van de vredesonderhandelingen en de verdere samenwerking op het gebied van handel en investeringen.

Verhagen bezoekt eerder op de dag een seminar over luchtkwaliteit en een elektrisch vervoersbedrijf, dat komend jaar op Schiphol een proefproject begint. In Haifa houdt hij een toespraak over innovatie. Israel is het land met de meeste nieuwe high tech bedrijven per hoofd van de bevolking ter wereld.

Later in de week ontmoet Verhagen nog de Israelische president Shimon Peres en de minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman en aan Palestijnse zijde premier Salam Fayyad op de Westelijke Jordaanoever.

Nederland exporteerde in 2010 voor meer dan 1,2 miljard dollar naar Israel en draagt daarnaast bij aan de economische opbouw van een toekomstige Palestijnse staat.

-- Reacties gesloten.