• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Syrie veroorzaakt doden

Woensdag, Juni 8, 2011 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Brabants Dagblad, 8 juni 2011.

Op maandag 6 juni 2011 stond er in het Brabants dagblad op pagina 8 een artikel over de beschieting van Syrische burgers door het Israelische leger bij de grens tussen Syrie en Israel.

Het is goed dat het Brabants Dagblad aandacht aan deze zaak besteedt.

Dit omdat in Syrie burgers niet mogen demonstreren, tenzij de Syrische regering, die de afgelopen weken meer dan 1.000 onschuldige demonstranten heeft vermoord, dit nadrukkelijk toestaat. De bestorming van de grens tussen Israel en Syrie door Palestijnen is dan ook zeer waarschijnlijk georganiseerd en in ieder geval goedgekeurd door het dictatoriale regime van de Syrische president Bashar Assad.

Bovenstaande noemt uw journalist echter niet in genoemd artikel. Terwijl deze informatie in onze ogen juist zeer relevant is. Immers, deze informatie leert ons dat de doden die helaas zijn gevallen bij de bestorming van de grens tussen Israel en Syrie, veroorzaakt zijn door het regime van Syrie, en zeker niet door Israel. Israel verdedigde enkel en alleen haar grondgebied.

Wat verder opvalt in bovengenoemd artikel is dat u stelt dat Israel in 1967, tijdens de zesdaagse oorlog, de Golanhoogte op Syrie veroverde. Dit klopt. Deze verovering door Israel vond echter plaats nadat Syrie (samen met Jordanie en Egypte) Israel had aangevallen. Israel was dus niet de agressor, en verdedigde zich slechts. Om uw lezers goed in te lichten lijkt het ons van belang deze feiten in een artikel dat gaat over de Golanhoogte, te noemen. Dit is echter niet gebeurd.

Zie Youtube voor meer informatie over de zesdaagse oorlog.

het lager gelegen Israel.

Verder stelt u in bovengenoemd artikel dat Israel de Gazastrook bezet. Dit is onjuist. Het Israelische leger heeft zich in 2005 helemaal teruggetrokken uit dit gebied. Sindsdien wonen er geen Joden meer in de Gazastrook waardoor dit gebied voor het eerst in 3.000 jaar helemaal vrij van Joden is.

Nogmaals, het is goed dat het Brabants Dagblad aandacht besteedt aan de misdaden gepleegd door het Syrische regime. De manier waarop het Brabants Dagblad dit echter doet insinueert dat Israel de grote boosdoener is in het Midden-Oosten, in 1967 zomaar wat land is gaan bezetten, en bovendien verantwoordelijk is voor de 18 doden die zondag zijn gevallen. Niets is echter minder waar!

Wij zouden het daarom op prijs stellen als u bovenstaande zou willen rectificeren.

-- Reacties gesloten.