• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Stop vergoelijken Palestijnse aanslagen

Vrijdag, Maart 25, 2011 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Artikel van Likoed Nederland in de Volkskrant en op de Volkskrant website, 25 maart 2011.

 

Pro-Palestijnse organisaties in Nederland moeten Palestijnse aanslagen veroordelen

Er is weer een aanslag gepleegd in Israel, ditmaal bij het centrale busstation in Jeruzalem. Vele doodgewone onschuldige Israeliers, Joden en Arabieren, stonden daar te wachten op de bus waarmee ze naar huis wilden reizen, of waarmee ze naar een sportvereniging wilden gaan, of misschien wel naar een afspraak in een café met een nieuw vriendje of vriendinnetje.

 

Explosieven

Al deze reisbestemmingen zijn uiteindelijk niet gehaald doordat – naar alle waarschijnlijkheid – een radicale Palestijnse moslim een tas had neergezet vol met explosieven, die ontplofte. Resultaat: tenminste een dode, en vele zwaargewonde mannen, vrouwen en kinderen.

Deze terroristische aanslag staat niet op zich zelf. In de jaren 2000-2006 pleegden radicaal-islamitische Palestijnen vele tientallen zelfmoordaanslagen in Israel waarbij meer dan 1.100 burgerdoden vielen. Het veiligheidshek houdt sindsdien de meeste aanslagen tegen.

 

Fogel

Vorige week nog werd door leden van de Al Aqsa Martelaren Brigade, de terroristische vleugel van de ‘gematigde’ Fatah-partij waar de huidige Palestijnse president Abbas de leider van is, het Joodse echtpaar Fogel met messen de keel doorgesneden, waarna hun net 11 jaar oude zoon Yoav, hun 4 jaar oude peuter Elad en hun net geboren 3 maanden oude dochtertje Hadas werden afgemaakt.

Bovenstaande aanslagen zijn afschuwelijk. Wat echter misschien nog vreemder is, is de reactie hierop van de pro-Palestijnse aanhangers in Nederland.

 

Verliefd

Want hoe kun je zo verliefd worden op de Palestijnse strijd, dat je bereid bent om al haar misdaden te negeren? Of, als je de misdaden niet geheel negeert, om ze te behandelen als enkel en alleen het gevolg van de zogenaamde oneindig grotere misdaden van de Israelische bezetting?

Iets wat Anja Meulenbelt afgelopen week nog op haar internetblog deed. Hierin stelt zij dat de moord op bovenstaande drie onschuldige kinderen uiteindelijk ook de schuld van Israel is. Letterlijk schrijft ze: “Niet alleen de dader is verantwoordelijk, ook de Israelische regering die doorgaat met de bezetting, en de kolonisten de hand boven het hoofd houdt.”

Nog erger is dat de Palestijnen al gewend zijn aan de vergoelijking die de rest van de wereld consequent altijd voor hen heeft, wat ze ook doen, welke misdaad ze ook begaan.

 

Eigen verantwoordelijkheid

De wereld verwacht niets van hen. De wereld negeert het haatzaaien door alle Palestijnse leiders, stopt hen massaal geld toe zonder dat verantwoording nodig is, zwijgt over discriminerende maatregelen tegen vrouwen, homo’s en christenen en vergeeft alles, zelfs alle afgevuurde raketten en uitgevoerde zelfmoordaanslagen. Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid?

Pro-Palestijnse organisaties in Nederland zouden moeten stoppen met het vergoelijken van de zelfmoordaanslagen en andere wandaden gepleegd door radicaal-islamitische terreurorganisaties zoals Hamas. En in plaats van de Palestijnen altijd de hand boven het hoofd te houden, hen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid.

Want de Palestijnen zijn niet willoos, ze hebben wel degelijk een keuze. Een keuze voor geweld of voor vrede. Kiezen ze voor vrede, dan zal de ophitsing moeten stoppen en zal er onderhandeld moeten worden.

Het wordt tijd dat de pro-Palestijnse groeperingen in Nederland de Palestijnen erop wijzen dat niet alles getolereerd kan worden en goed is, en al helemaal niet de moord op drie onschuldige kinderen en een laffe terroristische aanslag op een bus.

-- Reacties gesloten.