• Woensdag, 13 November 2019
 • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse bewustwording

Zondag, Maart 20, 2011 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Artikel van Likoed Nederland op Het Vrije Volk, 20 maart 2011.

 

Voor pro-Palestijnse groepen is het deze week de Palestijnse bewustwordingsweek. Wat bij dat soort groepen opvalt, is het eenzijdig de schuld liggen van alle ellende in de Palestijnse gebieden bij Israel, en het vertekenen van de feiten met betrekking tot het conflict tussen Israel en de Arabieren.

Daarom wil Likoed Nederland de Nederlanders hierbij graag de ECHTE FEITEN met betrekking tot het conflict tussen de Palestijnen en Israel weergeven, zodat daadwerkelijk tot een betere Palestijnse bewustwording wordt gekomen (deze feiten zijn uiteraard na te lezen op internet):

 1. Bent u zich er bewust van dat Palestina nooit een land was?
 2. Bent u zich zich er bewust van dat Jeruzalem nooit de hoofdstad is geweest van enig Arabisch land?
 3. Bent u zich er bewust van dat praktisch geen enkele Arabier zichzelf ‘Palestijn’ noemde voor 1964?
 4. Bent u zich er bewust van dat de eerste Palestijns-Arabische leider, Haj Amin al Husseini, aanvankelijk een ‘Groot-Syrie’ inclusief Palestina wenste, en pas in de jaren dertig zijn standpunt wijzigde?
 5. Bent u zich er bewust van dat diezelfde Al-Husseini op religieuze gronden ophitste tot moorddadigheden tegen de Joden in Palestina – inclusief eeuwenoude Joodse gemeenschappen, en dat dit de oorsprong is van het conflict tussen de Joden en de Arabieren?
 6. Bent u zich er bewust van dat diezelfde Al-Husseini fanatiek samenwerkte met Adolf Hitler, Auschwitz bezocht, en dolgraag ook gaskamers in Palestina wilde bouwen om alle Joden die daar woonden ook te vergassen?
 7. Bent u er zich van bewust dat die Al-Hoesseini door Yasser Arafat als zijn oom werd betiteld, Arafat de leider van de terroristische PLO die onder andere bewapend en getraind werd door Muamar Khaddafi?
 8. Bent u zich er bewust van dat Palestijnse Arabieren nooit enig vredesplan accepteerden dat voorzag in een Joodse staat?
 9. Bent u zich er bewust van dat modern terrorisme – bijvoorbeeld de vliegtuigkaping – werd uitgevonden door Palestijnse Arabieren?
 10. Bent u zich er bewust van dat Palestijnse Arabieren nimmer verlangden naar een zelfstandige Westelijke Jordaanoever of Gazastrook toen zij onder Jordaanse- en Egyptische heerschappij (1948-1967) vielen?
 11. Maar dat in de periode desalniettemin de PLO en Fatah werden opgericht, niet om een eigen staat te realiseren, maar om de Joodse staat te vernietigen?
 12. Bent u zich er bewust van dat Yasser Arafat ruim drie miljard dollar verduisterde van zijn onderdanen, desondanks nog steeds als een held wordt vereerd en dat geen enkele Palestijns-Arabische leider probeert zijn gestolen geld terug te vinden?
 13. Bent u zich er bewust van, dat de grondwet van de Palestijnen zegt dat de Sharia de basis van wetgeving wordt in een toekomstig Palestijnse staat?
 14. Bent u zich er bewust van dat de Palestijnse president Mahmoud Abbas de terreurdaad op Israelische atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 financieel ondersteunde, en dat hij tot op heden de celleider van deze terreurdaad prijst voor zijn daden?
 15. Bent u zich er bewust van dat het doctorale proefschrift van Mahmoud Abbas gebaseerd was op ontkenning van de Holocaust?
 16. Bent u zich er bewust van dat Hamas geen Palestijns-Arabische staat wil maar in plaats daarvan een wereldomvattend pan-Islamitisch kalifaat?
 17. Bent u er bewust van dat de Palestijnse Autoriteit nog steeds officieel vermeldt dat er geen Joodse Tempel in Jeruzalem was?
 18. Bent u zich er bewust van dat de PLO een Jodenvrije staat wilt?
 19. Bent u zich er bewust van dat de gekozen Hamas-regering wetten heeft die vrouwen zwaar discrimineren?
 20. Bent u zich er bewust van dat Arabieren in Israel meer rechten hebben dan de Arabieren in de omliggende Arabische landen (denk aan vrouwenkiesrecht en bescherming van de rechten van vrouwen, homo’s en religieuze minderheden)?
 21. Bent u zich er bewust van dat daarom meer Palestijnen in ‘bezet’ Oost-Jeruzalem aangeven bij Israel te willen blijven horen, dan dat er tot een toekomstige Palestijnse staat willen behoren?
 22. Bent u zich er bewust van dat de grootste helden voor de gemiddelde Palestijnse Arabieren terroristen zoals Dalal Mughrabi (vermoordde 37 buspassagiers) zijn en dat dit door zowel Hamas als Abbas wordt gepromoot?
 23. Bent u zich er bewust van dat de Palestijnse Autoriteit en Hamas geen enkel vluchtelingenkamp in Gaza of op de Westbank opgeheven hebben?
 24. Bent u zich er bewust van dat zelfs na ondertekening van de Oslo Akkoorden in 1993, Yasser Arafat in het openbaar zei dat een Palestijnse staat simpelweg een stap was op de weg om Israel te vernietigen?
 25. Bent u zich er bewust van dat het handvest van Hamas zegt dat het doden van alle Joden een islamitische plicht is?

Bovenstaande feiten, die allemaal zijn na te zoeken in vele bronnen op internet, worden vaak bewust verzwegen door pro-Palestijnse organisaties, zoals Stop de Bezetting van Gretta Duisenberg.

Een betere Palestijnse bewustwording is dan ook zeker nodig!

-- Reacties gesloten.