• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

De Palestijnse ophitsing voorafgaand aan de moordpartij

Zondag, Maart 13, 2011 / Last Modified: Dinsdag, Mei 30, 2017

Artikel van Likoed Nederland op Volkskrantblog, 13 maart 2011.

Voorafgaand aan de moordpartij heeft de – zogenaamd gematigde – Palestijnse Autoriteit weer tal van aanslagen geprezen, ook die op kinderen.

Op de dag voor de brute moord van de Fogel familie, zei Sabri Saidam – adviseur van Abbas en ondersecretaris van de Fatah Revolutionaire Raad – in een toespraak dat “de wapens moeten worden gedraaid in de richting van onze belangrijkste vijand Israel.”

Saidam vond ook de maandelijkse toelagen die worden toegekend aan de gezinnen van terroristen die Israeli’s vermoorden te laag.

Saidam riep daarbij tevens op om een plein te vernoemen naar Dalal Mughrabi, de bloeddorstige terroriste van het Kustweg bloedbad, waarbij tientallen Israeli’s vermoord werden, waaronder 13 kinderen.

Op 6 maart werd in de officiele krant Al Hayat Al Jadida krant de naamgeving bekend gemaakt voor een jeugdtoernooi. Het wordt gehouden in de nagedachtenis van de “martelares” Wafa Idris – de eerste vrouwelijke zelfmoordterrorist, die 1 Israeli vermoordde en 150 verwondde.

 

Elad Fogel
De in zijn slaapkamer vermoorde vierjarige Elad Fogel

 

Een week voorafgaand aan de wrede aanval op de Fogel familie, hield Fatah – dat onder leiding staat van Abbas – een ceremonie ter ere van Fatah terroristen die waren omgekomen. De “geeerden” waren onder meer de zelfmoordenaar Mohammed Daraghmeh, die negen Israeli’s vermoordde in Jeruzalem.

Op 9 februari zond de officiele Palestijnse TV een video uit van de campagne ‘Vrouwen als rolmodel’, waarin bovengenoemde kindermoordenaarster Dalal Mughrabi werd geprezen als aansprekend voorbeeld.

Twee maanden voorafgaand aan de moord op de familie Fogel, kende de Palestijnse president Mahmoud Abbas $ 2.000 toe aan de familie van een terrorist die een controlepost aanviel onder het roepen van “Allah Akbar” (Allah is de grootste).

Zijn daad werd geprezen in de krant van 25 januari, die de ceremonie beschreef waarin Abbas een “presidentieel eerbetoon” van $ 2.000 schonk aan de nabestaanden van de “martelaar”.

 

Feest in Rafah
Na het nieuws van afgelopen zaterdag is er een spontaan volksfeest in de straten van Rafah; er wordt massaal zoetigheid uitgedeeld

 

In alle gesloten vredesakkoorden – de Oslo akkoorden (jaren negentig) en de Routekaart naar vrede (2003) – heeft de Palestijnse Autoriteit zich verplicht om dit soort ophitsing te staken.

Voor meer voorbeelden van de systematische verering van moordenaars door de Palestijnse Autoriteit, zie:
Moordenaars als inspirerend voorbeeld.

-- Reacties gesloten.