• Zaterdag, 24 Augustus 2019
  • 23 Av, 5779

Likoed Nederland

Pech: in Libie zijn de Joden niet de baas

Vrijdag, Februari 25, 2011 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Door Afshin Ellian, 25 februari 2011.

De Arabische storm raakt natuurlijk een aantal gevoelige zaken in de media. Terecht vroeg Paul Witteman aan een Arabist waarom tot heden zo weinig aandacht was voor de Arabische tirannen en hun wreedheden. Ja, waarom niet? Een prachtige vraag! Kolonel Muammar Khaddafi is al 42 jaar aan de macht.

Dit is niet de eerste keer dat de kolonel misdaden tegen de menselijkheid begaat. Het Libische regime regeerde, zoals elke tiran, met harde hand. Ze organiseerde terroristenkampen voor Palestijnen en voor de IRA.

Waarom in de westerse media niet of nauwelijks is bericht over Arabische wreedheden? Waar bleef Harry van Bommel (SP) de afgelopen jaren om Khaddafi te veroordelen en internationale sancties te eisen tegen Libie?

 

Gaza

Beste meneer Witteman, u weet toch waarmee alle westerse media mee bezig waren? Ik zal u helpen: de Joden van de Joodse staat! De laatste jaren was de hele wereld bezig met de Gazastrook. De Palestijnen in Gaza moeten perfect worden verzorgd: heerlijk eten, scholen, aandacht, wapens, munitie et cetera.

Jammer voor Libie en andere landen! Daar zijn de Joden niet de baas.

Inderdaad, we weten allang dat Israel niet het grootste probleem van de islamitische wereld is en dat het Palestijns-Israelische conflict zonder de antisemitische Westerse en islamitische ondertoon nooit tot dergelijke wereldomvattende proportie had kunnen uitgroeien.

 

Achterlijkheid

Het grootste probleem van de Arabische en sommige niet-Arabische islamitische landen was en is de eigen islamitische tirannie en achterlijkheid. Deze twee factoren hangen samen met religieuze en culturele ontwikkeling van deze volkeren.

Desondanks waren er genoeg mensen die hun oren bij de islamisten te luister legden, die dan vervolgens beweerden dat het Palestijnse conflict oorzaak is van de boosheid van moslims op het Westen.

Ook de Arabische tirannen vonden deze propaganda fijn. Hierdoor hoefden de Mubaraks en Khaddafi’s van de Arabische wereld in hun contacten met de westerse wereld zelden of nooit over hun eigen regimes te hebben. Ja, ze onderhandelden steeds over de Joodse staat, en sinds de jaren zestig van de vorige eeuw onderhandelen ze over een nieuw uitgevonden volk, de Palestijnen. Want daarvoor heette het een Arabisch-Israelisch conflict.

 

Afgeslacht

De Gazavloot moet helemaal niet naar Gaza varen. Daar hebben de Palestijnen het beter dan Egyptenaren: vanuit Gaza werden, gedurende de demonstraties, voedsel en andere zaken naar Egypte gesmokkeld. De Gazavloot kan beter naar Tripoli, waar burgers als dieren worden afgeslacht. Ook kunnen ze naar het islamitische Iran koers zetten, om de vrijlating van duizenden jongeren te eisen, die de afgelopen weken zijn gearresteerd.

Daarom moeten de Arabische volkeren leren van die Perzen en roepen: niet voor Gaza, noch voor Libanon. Zij moeten vooral voor hun eigen landen opkomen. Het grootste probleem van de Arabische landen nestelt in die landen zelf: zijn zij in staat kritisch naar hun eigen rechtsorde en politieke cultuur te kijken zonder de Joden erbij te betrekken?

Toch verbinden de Arabische activisten hun misere weer met de Joden en Israel. We zagen posters waarop Mubarak was afgebeeld met een Davidster. Ook zag ik gisteren op internet foto’s van Libische demonstranten in het buitenland waarop Khaddafi met een Davidster is te zien. Khaddafi is het beest, de duivel en dus ook een Davidster. De Fuhrer dacht ook zo. Wat een ellende!

 

Beest

Alweer proberen deze Arabieren de waarheid te omzeilen: Khaddafi is geen moslim of Arabier, maar een Joodse spion.

Donderdag onthulde Fars (een nieuwsagentschap gelieerd aan de Revolutionaire Garde van Iran) dat Khaddafi eigenlijk een Jood is. Khaddafi’s moeder was een Jood, volgens Fars.

Het beest kan geen moslim zijn. Dat is de boodschap.

-- Reacties gesloten.