• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Harry Potter vermoord door Arabische terroristen

Dinsdag, November 23, 2010 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Opinie-artikel van Likoed Nederland op Volkskrantblog, 23 november 2010.

Harry Potter, een dappere Engelse soldaat die vrijwillig dienst nam, is in 1939 vermoordt door Arabische terroristen. Hij stierf in de nabijheid van Hebron op de Westbank tijdens een gevecht met een Arabische terreurgroep, die een hinderlaag voor Engelse soldaten had gelegd.

Er is geen relatie met de Harry Potter uit de boeken, maar toch trekt zijn graf in Ramle tegenwoordig uit nieuwsgierigheid veel bezoekers.

Het bijzondere is dat het bericht hierover van internationaal persbureau Associated Press slechts vermeld dat hij omkwam in gevecht met een “gewapende groep”.

Zelfs 71 jaar na dato wordt weggelaten dat het – ook toen al – om Arabisch geinitieerd geweld ging.

Voor die volledigheid hier kort het hele verhaal. Harry Potter kwam om tijdens de zogenaamde ‘Arabische opstand’ van 1936-1939. De antisemitische Palestijnse leider van deze opstand, Al-Hoesseini, wilde het vreedzaam samenleven van Joden en Arabieren onmogelijk maken. Arabische terroristen keerden zich daarom met veel geweld tegen Joden en gematigde Palestijnen.

Volgens Wikipedia: “Zo doodden ze [de mannen van Al-Hoesseini] in 1938 279 Joden en meer dan tweeduizend Palestijnen. De opstand werd gesteund door de nazi-regering van Adolf Hitler met geld en wapens.”

Zo creeerde deze grootmoefti van Jeruzalem Al-Hoesseini – die zich in de Tweede Wereldoorlog zou ontwikkelen tot nazi-oorlogsmisdadiger – het conflict tussen de Arabieren en Israel, dat voortduurt tot op de dag van vandaag.

Begrafenisplechtigheid Harry PotterBegrafenisplechtigheid Harry Potter

Het Britse leger probeerde onschuldige Joden en Palestijnen tegen de Arabische terroristen te beschermen, en Harry Potter heeft bij deze nobele taak het leven gelaten. Net als de Harry uit de film vocht de echte Harry dus ook voor het goede.

Anders dan in de film was de grote boosdoener echter niet Lord Voldemort, maar Arabische terroristen. En anders dan in de film zijn de slachtoffers die anno 2010 vallen geen toneelspelers, maar nog steeds onschuldige Arabieren en Joden.

-- Reacties gesloten.