• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Hamas: Joden en onderhandelaars met Israel gaan naar de hel

Maandag, Oktober 18, 2010 / Last Modified: Zaterdag, Februari 4, 2012

Opinie-artikel van Likoed Nederland op Volkskrantblog, 18 oktober 2010.

 

Zoals al eerder gemomereerd: soms doet Hamas wel eens of er met Hamas gesproken kan worden, omdat ze bereid zouden zijn om af te zien van geweld en terreur. Dat blijkt dan uit dubbelzinnige verklaringen in het Engels, gemaakt om het Westen zand in de ogen te strooien. Mensen als Dries van Agt en Anja Meulenbelt kunnen dan zeggen dat het allemaal Israels schuld is dat het conflict voortduurt. Wie de uitingen in het Arabisch volgt weet echter dat het leugens zijn.

Hieronder volgt weer een Arabische redevoering die dat overduidelijk bevestigt.

Het zijn fragmenten uit de vrijdagse preek van Hamas prediker Sjeikh Ismail Aal Radhwan in Gaza, die werd uitgezonden op de Al-Aqsa TV zender van Hamas in Gaza op 3 september 2010 (Klik hier voor de video).

“We zijn hier vandaag om de moedjahedien te begroeten; zij die de zionisten doodden, zij die de kolonisten doodden.

Het pad naar de bevrijding van Jeruzalem en Palestina is door middel van het geweer, door middel van Jihad [heilige oorlog], en door middel van gewapend verzet. Wij zeggen vandaag dat wij vasthouden aan die optie van Jihad en gewapend verzet.

Het is de optie die wordt uitgelachen door Abbas, Fayad en hun medeplichtigen. De pad dat zij bespotten is echter het pad dat is verordonneerd door Allah: ‘Vechten is u bevolen, hoewel u er niet van houdt.’

De profeet Mohammed zei: ‘Alleen slechte mensen blijven in het land.’ Wie zijn de slechte mensen? Dat zijn zij die onderhandelen; zij die zich haasten om [de betrekkingen met Israel] te normaliseren, en zij die afstand doen [van Palestijnse rechten].

“Niemand zal blijven, behalve het kwade, en het land zal ze uitspugen.’ Dat is wat er vandaag gebeurt.

Het land zal ze uitspugen, de geest van Allah zal hen besmeuren, en het hellevuur zal hen opnemen – samen met de apen en de varkens. Dus met de Joden en de zionisten, die Allah zal veranderen in apen en varkens. Zij zullen worden verzameld in het hellevuur, samen met degenen die hen steunden en hen bijstonden, zij die de opdracht van het islamitisch geloof en de Palestijnse zaak hebben verraden.

De profeet Mohammed vroeg: ‘Heb ik niet verteld over wie het hoogste staat op de Dag des Oordeels? De mensen zeiden: ‘U hebt het ons verteld.’ De profeet Mohammed zei: ‘Degene met de hoogste status op de Dag des Oordeels is de man die erop uit ging op zijn paard, de teugels in zijn handen, omwille van Allah.

Dat is de Mujahid, de zoeker van het martelaarschap, degene die gewapend verzet pleegt.”

Laten wij niet onze ogen sluiten voor de bovenstaande recente uitspraken, waaruit blijkt hoe Hamas doordrenkt is van racisme. Die staat centraal in de ideologie van Hamas, zoals ook blijkt uit hun handvest.

Daarom verafschuwt en veroordeelt Hamas vredesbesprekingen. Het gaat hen maar om één ding: oorlog en terreur tot de staat Israel vernietigd is.

-- Reacties gesloten.