• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

“Als een man seks heeft, moet hij bidden voor een zoon die jihad omwille van Allah kan voeren”

Vrijdag, September 17, 2010 / Last Modified: Donderdag, Januari 16, 2014

Opinie-artikel van Likoed Nederland op Volkskrantblog, 17 september 2010.

 

Zoals in ons vorige artikel reeds gesteld: soms lijkt het wel eens alsof Hamas van haar oorlogsretoriek afstand heeft genomen. Dat blijkt dan uit dubbelzinnige verklaringen in het Engels, gemaakt voor Westerse goedgelovigen. Wie hun uitingen in het Arabisch volgt weet echter dat dit voor de bühne is. Maar door personen als Dries van Agt en Anja Meulenbelt wordt het bedrog gretig nagepraat.

Zo schrijft Anja Meulenbelt op 6 september op haar weblog: “In 2008 heeft Meshal verklaard dat Hamas bereid is om zich neer te leggen bij een door Fatah geleide overeenkomst.”

Dat is schandalige desinformatie, want een maand voordat zij dit schreef had diezelfde Meshal voor een Arabisch publiek gezegd dat “onderhandelingen met Israel geen legitimiteit hebben” en dat “jihad en het geweer de route aangeven naar eer en glorie”.

(Zie: Hamas Leader Khaled Mash’al criticizes negotiations, reiterates: we will adhere to the gun.

Voor meer onzin van Anja Meulenbelt over Hamas zie: Burgers als menselijke schilden: Anja Meulenbelt ontmaskerd.

Hieronder volgt weer een Arabische redevoering die dat bevestigt. In een recente toespraak op Hamas TV prees de voorzitter van het Palestijnse parlement, Ahmad Bahr van Hamas, de deugden van het martelaarschap en de jihad (heilige oorlog). Hij vertelde dat er voor islamitische martelaren – iemand die gesneuveld is in de strijd tegen de ongelovigen – 2,5 miljoen zwartogige maagden beschikbaar zijn.

De toespraak werd uitgezonden op Al-Aqsa TV van Hamas in Gaza op 5 september 2010.

 


Hieronder de vertaling van deze toespraak:

“Er wordt gezegd dat Omar [Ibn Al-Khattab] een martelaar wilde worden. Er wordt gezegd dat op een dag Omar tegen de mensen zei: ‘In de Tuin van Eden is een paleis met 500 poorten …. Bij iedere poort zijn er 5.000 zwartogige maagden. Broeders, 500 vermenigvuldigd met 5000 is 2,5 miljoen. … Martelaren mogen ook in het paleis.’ En Omar zei, als tot zichzelf: ‘Gezegend zij uw martelaarschap, oh Omar’.

Ibn Hajar becommentarieerde een hadith, zeggende: ‘Als een man seks heeft met zijn vrouw, moet hij bidden voor een zoon die jihad omwille van Allah kan voeren.’

Als dit de huidige cultuur van onze natie is, wie zal dan in staat zijn om ons te stoppen?

Broeders, in de nacht van Al-Qadr, geschonken aan ons door Allah, zeg ik u: zolang we doorgaan op deze weg, zal niemand op aarde in staat zijn om weerstand te bieden aan ons verzet, of aan de moedjahedien, aan hen die Allah vereren en martelaarschap zoeken.

Ik zeg u, luid en duidelijk: de onderhandelingen, eerst in de VS en dan in Sjarm-el-Sheikh, of waar dan ook, zijn er op gericht om de islam te ontwortelen en het verzet hier in Palestina, in Gaza, te breken.”

Laten wij niet onze ogen sluiten voor de realiteit; dat radicale islamieten geen vrede met Joden kunnen sluiten, omdat dit strijdig is met hun grondbeginselen.

Bovenstaande lezend is slechts die conclusie mogelijk: de radicaal-islamitische Hamas wil geen vrede, ook geen besprekingen, maar slechts één ding, vastgelegd in hun Handvest: oorlog, opoffering, en uiteindelijk de vernietiging van de staat Israel.

-- Reacties gesloten.