• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland

Dinsdag, Juni 8, 2010 / Last Modified: Zaterdag, September 21, 2019

Ingezonden brief van Likoed Nederland, de Volkskrant, 8 juni 2010.

[Volkskrant columnist] Von der Dunk was al nooit te volgen in het rechtpraten van islamitisch extremisme, wandaden en terreur. In zijn opvatting is dat allemaal een logische reactie op het Westen. In de column van 3 juni heeft hij echter zijn eigen kromheid overtroffen door onze organisatie op een lijn te stellen met Hezbollah:

“Er is langzaamaan voldoende reden om naast Hezbollah ook Likoed Nederland vanwege het stelselmatig goedpraten van staatsterrorisme op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen.”

Oftewel wie in de Nederlandse democratie als zijn mening geeft dat Israël zichzelf mag verdedigen tegen islamitisch extremisme en geweld wordt op een lijn gesteld met Hezbollah.

Likoed is een liberaal-democratische partij, een internationaal erkende zusterpartij van de VVD en D66.

En wat is Hezbollah ook al weer?

  • de uitvinder van de islamitische zelfmoordaanslag,
  • een terreurorganisatie die doelbewust massaal geweld tegen burgers gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de 85 Israëlische doden door raketbeschietingen in 2006,
  • een fervent antisemitische organisatie die openlijk oproept tot genocide, namelijk om alle Joden wereldwijd te vermoorden.

Maar schriftelijk een pro-Israëlisch geluid in Nederland laten horen is volgens von der Dunk dus net zo erg.

Daaruit blijkt dat von der Dunk helemaal niets begrijpt van het wezen van de democratie en de daarbij horende basisprincipes van vrijheid van meningsuiting. Want een organisatie die von der Dunk onwelgevallig is, moet monddood gemaakt worden.

Eerder – in zijn column van 11 april j.l. – schreef von der Dunk al dat het de vraag was of het Westen zijn vrijheidsidealen wel moet willen exporteren. Nu wil hij blijkbaar onze kostbare vrijheden ook in Nederland afschaffen.

Waarom plaatst de Volkskrant deze aanval op onze democratie, dat is de Volkskrant toch onwaardig?

-- Reacties gesloten.