• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Leeft Mohammed al-Dura nog?

Woensdag, Maart 4, 2009 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

4 maart 2009.

 

Een Duitse documentaire komt met nieuwe aanwijzingen dat de jongen die in 2000 in Gaza wordt doodgeschoten, terwijl hij in de armen van zijn vader lag, nog leeft. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine.

De televisiebeelden van Mohammed al-Dura die in Gaza door het Israelische leger tijdens een vuurgevecht met Palestijnse schutters voor de camera’s wordt doodgeschoten terwijl zijn vader hem probeert te beschermen, gingen de hele
wereld rond.

De jongen werd toen in de Arabische wereld tot martelaar uitgeroepen. Pleinen, straten en scholen werden naar hem vernoemd en in zijn naam worden nu nog steeds terroristische aanslagen uitgevoerd.

 

Twijfel

Maar er heerst al langer twijfel over wie het jongetje echt doodschoot. Het Israelische leger of Hamas? De Franse televisiezender France 2, die de beelden maakte, zou ze namelijk hebben gemanipuleerd.

In een bekroonde Duitse documentaire uit 2002 kwam de Duitse journaliste Esther Schapira met bewijzen die aantonen dat de jongen op 30 september 2000 waarschijnlijk geraakt werd door een Palestijnse kogel.

In de nieuwe documentaire “Das Kind, der Tod und die Wahrheit” zegt Schapira nieuwe aanwijzingen te hebben dat de werkelijkheid nog meer gemanipuleerd zou zijn dan eerst gedacht. Mohammed al-Dura zou zelfs nog in leven zijn. Met de hulp van een expert inzake biometrische gezichtsherkenning ontdekte Schapira dat er destijds in plaats van Mohammed een ander kind begraven werd, waarschijnlijk zijn neefje Rami.

Ook zou een reeds gestorven kind op 30 september 2000 om 10 uur ’s morgens in het ziekenhuis zijn binnengebracht terwijl de zogenaamde schietpartij pas om 2 uur in de namiddag plaatsvond.

-- Reacties gesloten.