• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

Likoed en vrede

Zondag, Februari 15, 2009 / Last Modified: Vrijdag, December 30, 2011

Ingezonden brief van Likoed Nederland, De Pers, 15 februari 2009.

Afgelopen week, op dinsdag 10 februari,verscheen in Uw blad een artikel met betrekking tot de verkiezingen in Israel. De schrijver heeft de Likoed en haar politieke programma tot onderwerp gekozen en geeft duidelijk blijk geen spaan van die partij heel te willen laten.

Heel jammer, niet voor Likoed, maar voor Uw lezers, die toch recht hebben op een stuk eerlijke voorlichting. Ik weet dat Uw lezers de krant gratis verstrekt krijgen,maar dat ontslaat U toch niet van de verplichting om goed journalistiek werk te leveren.

Het voert te ver om inhoudelijk op alle punten in te gaan, maar op een gezegde dan toch maar wel. De zinsnede “dat op een enkeling na alle kandidaten messentrekkers zijn ” is tekenend voor het gebrek aan kennis omtrent Likoed.

Juist deze partij vervulde steeds een belangrijke rol bij het tot stand komen van vredesaccoorden Ik moge in dit verband wijzen op het vredesaccoord met Egypte (1979), dat ten tijde van de Eerste Minister Menachem Begin (Likoed) tot stand kwam en op het Hebron vredesaccoord van de huidige partijleider Netahjahoe (1997). Helaas maakte Ariel Sharon (voorheen Likoed) na zijn oprichting van Kadima de blunder om in 2005 de Gazastrook te verlaten. Het resultaat van die goedbedoelde terugtrekking is overduidelijk gebleken en vormt voor Likoed nou niet direct een inspiratiebron om nog gebieden te ontruimen.

Ik ben zo vrij om Uw scribent te adviseren kennis te nemen van de visie van Zeev Jabotinsky (1880-1940), hij zal dan ervaren dat Likoed haar politiek stoelt op een reeds jaren bestaande visie. In het Midden-Oosten zorgen sterke leiders
voor vrede en stabiliteit. Ook een bezoek aan onze website likoed.nl is zeer leerzaam.

 

-- Reacties gesloten.