• Dinsdag, 15 Oktober 2019
  • 16 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Doodgestoken jongen waarschijnlijk slachtoffer familievete

Donderdag, Juli 21, 2005 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

21 juli 2005.

Opmerking van Likoed Nederland: dit is een goed voorbeeld van hoe volkomen verzonnen, onbevestigde verhalen over vermeende wandaden van Israel in de Nederlandse media gepubliceerd worden.

Het komt elke week wel voor. Dit maal plaatste de Volkskrant tenminste een rectificatie, vaak gebeurd dat niet of heel minimaal.

Deze verzinsels passen in de Palestijnse fantasie- en slachtoffer-cultuur, die door de media nog altijd niet voldoende onderkend wordt. Zie verder: De Nederlandse media en Israel.

 

De 12-jarige Palestijnse jongen die woensdagavond is doodgestoken nabij het dorp Qaryot op de Westelijke Jordaanoever, is hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer van een familievete.

De Palestijnse recherche heeft geen bewijzen gevonden dat Yazan Mohammed Moussa zou zijn omgebracht door joodse kolonisten uit de nabijgelegen nederzetting Shilo, zoals door zijn vader was verklaard.

De Israelische politie heeft na een verhoor van de enige ooggetuige, een vriendje van de jongen, de zaak overgedragen aan de Palestijnse autoriteiten.

“De jongen heeft alles gezien. Hij is woensdagavond verhoord en heeft gezegd dat het niet door joden is gedaan”, zei politiewoordvoerder Shlomi Sagi.

De twee vreemdelingen die de moord volgens de jongen hebben gepleegd, spraken Arabisch.

Tijdens de tweede intifada hebben joodse kolonisten en Palestijnen uit omliggende dorpen elkaar met grote regelmaat belaagd – soms zijn daar ook doden bij gevallen.

Aanvankelijk was woensdagavond gemeld dat een groep jongeren in optocht uit Shilo naar Qaryot was getrokken en had toegeslagen. Dat verhaal is dus waarschijnlijk verzonnen.

 


Kolonisten steken jongen dood

De Volkskrant, 21 juli 2005.

AP, Reuters – Joodse kolonisten hebben woensdag een 12-jarige Palestijnse jongen doodgestoken tijdens een ruzie in een dorp bij de Palestijnse stad Nablus. De jongen werd volgens artsen elf keer gestoken. De jongen liep volgens getuigen na een ruzie in een hinderlaag. Hij stierf tijdens de behandeling van de steekwonden.

De vechtpartij met de Palestijnse jongen zou hebben plaatsgevonden na een mars van kolonisten naar diens dorp Qaryot.

-- Reacties gesloten.