• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

Warschau gettostrijders

Vrijdag, Oktober 24, 2003 / Last Modified: Woensdag, April 12, 2017

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Nieuw Israelitisch Weekblad, oktober 2003

 

In het NIW van 3 oktober j.l. schrijft Hajo Meijer, secretaris van Een Ander Joods Geluid, in een in memoriam dat zijn overleden vriend van EAJG “een parallel zag tussen de gettostrijders en de zelfmoordterroristen “.

Om te beginnen vinden wij het volstrekt onkies om een in memoriam te gebruiken om dergelijke controversiele uitspraken uit te dragen. Vanwege die onkiesheid hebben wij daarom geaarzeld om te reageren.

Echter, Hajo Meijer bezoedelt hiermee de nagedachtenis aan helden van het Joodse volk. De strijders in het getto verdedigden zich tegen wrede nazi troepen die de Joden wilden vergassen in Auschwitz. Hoe zijn die mensen die opkwamen voor Joods leven te vergelijken met zelfmoordterroristen, die net als de nazi’s als doel hebben om zoveel mogelijk Joden te doden?

Wat drijft Een Ander Joods Geluid om zo graag te laten zien dat er echt niets Joods aan hun geluid is?

-- Reacties gesloten.