• Donderdag, 21 November 2019
  • 23 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Premier Mahathir: Joden regeren de wereld

Donderdag, Oktober 16, 2003 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

16 oktober 2003.

Noot van Likoed Nederland: helaas laat het NRC weg dat er een staande ovatie was van de aanwezige Islamitische regeringshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders. Het geeft aan hoe de Islamitische wereld vol Jodenhaat zit.

 

Joden “regeren de wereld” en laten anderen voor hun idealen vechten en sterven. Volgens Maleisische premier Mahathir Mohamadded zouden moslims juist daarom een voorbeeld aan de joden moeten nemen. Hij zei dat vandaag tijdens de opening van een belangrijke islamitische conferentie in Maleisie.

De Europeanen hebben zes van de twaalf miljoen joden vermoord. Maar de joden regeren de wereld”, aldus Mahathir. Hij voegde daar aan toe dat “1,3 miljard moslims niet door een paar miljoen joden verslagen kunnen worden”.

Mahathir, die bekend staat om zijn kritiek op het Westen, treedt eind deze maand af na een premierschap van 22 jaar.

Tijdens de bijeenkomst van de Organisation of the Islamic Conference, die in het Maleisische Putrajaya wordt gehouden, refereerde Mahathir aan de vermeende macht van het jodendom, na een tirade over de kwestie in het Midden-Oosten.

Volgens Mahathir heeft vijftig jaar van gevechten de Palestijnse kwestie enkel verergerd.

Hij riep moslims wereldwijd op “onze hersens te gebruiken” in de strijd tegen de joden. “De joden hebben 2000 jaar van onderdrukking overleefd door na te denken en niet door terug te slaan”, aldus Mahathir.

“Ze hebben met succes socialisme, communisme, mensenrechten en democratie omhelsd zodat het fout zou lijken om hen te straffen en zodat ze gelijke rechten zouden krijgen. Op die manier hebben zij de belangrijkste landen binnen hun macht gekregen.”

Volgens Mahathir moeten moslims datzelfde doen en ophouden met geweld tegen joden.

Vijf jaar geleden haalde Mahathir zich de woede van de joodse gemeenschap op de hals nadat hij zich negatief had uitgelaten over de Amerikaanse financier Soros. Mahathir zei toen dat speculatieve aanvallen op de Maleisische munt het werk zouden kunnen zijn van joden en hij herinnerde zijn gehoor eraan dat Soros joods is.

-- Reacties gesloten.