• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

Zuivering

Dinsdag, Februari 11, 2003 / Last Modified: Zaterdag, December 24, 2011

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Parool, februari 2003

 

Jammer om in het Parool van afgelopen zaterdag te lezen dat columnist Raoul Heertje voor etnische zuiveringen is. Zo zal hij het zelf niet zien, maar daar komt het natuurlijk wel op neer. Hij schrijft dat de Joden niet mogen wonen waar ze willen, vooral niet in Judea (de juiste historische benaming voor wat tegenwoordig meestal de Westbank wordt genoemd).

Vindt hij dat de Joden wel in Amsterdam mogen wonen? Waarschijnlijk wel.
Waarom dan niet in bijvoorbeeld Hebron, de tweede heilige plaats van het Jodendom? Er hebben ruim drieduizend jaar lang Joden in Hebron gewoond, tot de pogrom van 1929. In heel Judea woonden Joden, met uitzondering van de periode 1948-1967. Dat was het gevolg van de etnische zuiveringen bij de bezetting door Jordanie in 1948.

Waarom wil Heertje die zuiveringen herhalen? En trekt hij dan ook de consequentie daarvan? Logischerwijs zouden er, als er geen Joden in ‘Arabisch’ gebied mogen blijven wonen, ook geen Arabieren in ‘Joods’ gebied mogen blijven wonen. Dat zou consequent zijn. Maar daar horen wij Heertje niet over.
Het zijn weer alleen de Joden die moeten verdwijnen.

-- Reacties gesloten.