• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Reactie op anti-joodse gevoelens n.a.v. Bijlmer-enquete

Vrijdag, Februari 12, 1999 / Last Modified: Zondag, December 18, 2016

Interview met Likoed Nederland in de Volkskrant, 12 februari 1999.

 

De voorzitter van Likoed Nederland wordt de mening gevraagd of de Bijlmer-enquete leidt tot anti-joodse gevoelens.

“Om te beginnen heeft Likoed Nederland daar geen officieel standpunt over; als Nederlandse tak dragen wij uitsluitend de mening uit van de Likoed in Israel, voor zover mij bekend hebben die daar geen mening over geuit. Maar als u mij vraagt op persoonlijke titel te reageren – ik vind antisemitisme een erg zwaar woord. Toch kan ik mij er iets bij voorstellen. De emoties lopen hoog op.

Een voorbeeld: een getuige verklaarde er van overtuigd te zijn op de rampplek Israeliers te hebben herkend omdat ze er zo uit zagen als de mensen in een shoarmazaak. Dan bekruipen me onrustige gevoelens.

De band tussen Nederland is altijd heel stevig geweest, en positief. In Israel wordt altijd gedacht dat juist in Nederland nauwelijks antisemitisme is. De geschokte reacties daar verwonderen mij dus niet erg.”

-- Reacties gesloten.